”cadeau voor wendbare en gezonde loopbaan”

Interne loopbaanbegeleiding

Interne loopbaanbegeleiding

In een gezonde loopbaan zit beweging. Dat motiveert de medewerker, geeft ruimte voor groei en zorgt ervoor dat de organisatie kan rekenen op duurzame inzetbaarheid. De loopbaan van medewerkers actief in handen nemen of ze dat zelf laten doen, loont dus zeker de moeite.

Attivare biedt twee mogelijkheden aan om een medewerker intern te heroriënteren:

A. De medewerker neemt zelf het initiatief

Met instemming van de organisatie coacht Attivare de medewerker. De open gesprekken verlopen los van interne relaties en organisatiedoelen. De output is bedoeld voor de medewerker zelf en wordt niet gecommuniceerd naar de organisatie. Dit is een investering in de persoonlijke groei en professionele ambities van medewerkers.

B. De werkgever neemt het initiatief voor een van de medewerkers

De organisatie en de medewerker vragen samen aan Attivare om inzicht te brengen in persoonlijke ambities en hoe die al dan niet stroken met de doelstellingen van de organisatie.

Tijdens de gesprekken leert de medewerker zijn vaardigheden, competenties en ambities kennen. Hij brengt zijn loopbaanwensen in kaart en kan erover communiceren met de organisatie. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan werken de medewerker en de organisatie samen aan een gezonde en duurzame loopbaan.

Wil je weten wat een interne loopbaanbegeleiding concreet voor jou of je medewerker kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met me op voor meer informatie!

Overtuigd hoe loopbaanbegeleiding een meerwaarde betekent voor je medewerker?